• Zadarska 62, 23210 Biograd na Moru
  • Centrala: 023 / 206-050
  • upis.bolnica.biograd@ortopedija-biograd.com
logo
  • Centrala
    023 / 206-050
  • Centralni upis pacijenata
    023 / 206-062

Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru odobreno 336.506,70 kuna

Ministarstvo zdravstva donijelo je Odluku o dodjeli potpora male vrijednosti za Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na Moru za projekt „Nabava medicinsko-rehabilitacijske opreme u svrhu unapređenja i podizanja kvalitete pružanja zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru” ukupne vrijednosti 336.506,70 kuna.

Projekt je prijavljen na Javni poziv na dostavu projektnih prijedloga Ulaganje u medicinsko-rehabilitacijsku opremu u svrhu unaprjeđenja i podizanja kvalitete pružanja zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu 2022. godina.

Kroz projekt će se nabaviti nova oprema koja uključuje 5 terapijskih ležaja, 1 uređaj za lasersku terapiju te 1 četverostaničnu kadu kojom će bolnica značajno unaprijediti kvalitetu pružanja fizikalne i hidroterapije. Također, kroz projekt će se i adaptirati postojeći laboratorijski informacijski sustav.

20. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske

„OPERACIJSKA SESTRA INSTRUMENTARKA -U OČIMA BOLESNIKA”

U hotelu Sheraton u Dubrovniku otvoren je 20. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske, čiji je organizator hrvatsko društvo operacijskih sestara s temom „Operacijska sestra instrumentarka u očima bolesnika”

Skup je okupio medicinske sestre instrumentarke iz cijele Republike Hrvatske, kao i međunarodne stručnjake iz Turske i Izraela s ciljem promocije struke i okupljanja operacijskih sestara, kao i prezentacije postojećih saznanja u usvajanja novosti u struci. Na kongresu su sudjelovale dvije naše instrumentarke, bacc.med.techn. Zdenka Sedić  i med.techn. Ivana Radaš.

19. stručni skup operacijskih sestara Hrvatske

„POZICIONIRANJE BOLESNIKA TIJEKOM OPERACIJSKOG ZAHVATA“

U hotel Olympia u Vodicama održan je 19. stručni skup operacijskih sestara Hrvatske. Cilj skupa je i ove godine bio razmjena znanja, iskustva i primjera iz kliničke prakse kroz predavanja i rasprave. Tema stručnog skupa bila je „Pozicioniranje bolesnika tijekom operacijskog zahvata“, uz slobodne teme, na kojem je sudjelovalo 150 operacijskih medicinskih sestara i tehničara iz cijele Hrvatske.

Iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/N stručnom skupu prisustvovale su dvije operacijske medicinske sestre instrumentarke bacc.med.techn. Ana Slipčević  i med.techn. Ružica Torić .

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd n/M sudjelovala na specijaliziranom sajmu Moj posao

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd n/M kao poslodavac u sektoru zdravstva pozvana je da se kao izlagač pridruži na događanju „Moj posao – specijalizirani sajam“ koji je održan u Zadru u Press centru Športskog centra Višnjik.

Specijalizirani sajam održan je u sklopu projekta Medicinska+: Unaprjeđenje rada Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva. Svrha održanog sajma je bila upoznavanje posjetitelja s potencijalnim poslodavcima i stavranju prvih kontakata. Uz upoznavanje poslodavca, učenici su se mogli informirati o mogućnostima zapošljavanja i karijeri u zdravstvu.

Predstavnici naše bolnice odgovarali su na brojna pitanja zainteresiranih posjetitelja te su ih pobliže informirali o trenutnim i budućim potrebama za zapošljavanjem u našoj ustanovi, a sve je bilo popraćeno edukativnom multimedijskom prezentacijom i informativnim brošurama.

14. Svjetski kongres medicinskih sestara anestezije (WCNA2022)

U hotelu Amadria Park u Šibeniku je održan 14. Svjetski kongres medicinskih sestara anestezije (WCNA2022) u organizaciji Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST) u suradnji s Međunarodnom federacijom medicinskih sestara na anesteziji (IFNA). Kongres je okupio preko 500 sudionika iz 28 država svijeta, te je predstavljeno više od 130 znanstvenih i stručnih radova, radionica i postera.

Riječ je o najvećem događaju za medicinske sestre anestezije u svijetu u posljednje četiri godine. Na kongresu su sudjelovale i anesteziološke sestre Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/M; bacc.med.techn. Marijana Krešan, bacc.med.techn. Ivka Zrilić i  bacc.med.techn. Vanessa Zrilić.

Teme ovogodišnjeg kongresa, koji okuplja sudionike iz 28 država, su bile obrazovanje i kompetencije medicinskih sestara na anesteziji, istraživački rad, nove tehnologije, strategije u liječenju boli, poslijeoperacijska skrb, kvaliteta rada, organizacija i upravljanje, specijalizacijski programi i izazovi prakse.

Dan grada Biograda na Moru i blagdan Svete Stošije zaštitinice grada

Povodom Dana Grada Biograda i blagdana svete Stošije, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru  gdje je gradonačelnik Ivan Knez dodijelio Grb Grada Biograda našoj glavnoj medicinskoj sestri dipl.med.techn. Radojki Birkić za izniman doprinos u zdravstvenoj skrbi pruženoj oboljelima od COVID-19 virusa u vrijeme najveće pandemije.

 

 

 

Izvor fotografija: B- portal.hr