• Zadarska 62, 23210 Biograd na Moru
  • Centrala: 023 / 206-050
  • upis.bolnica.biograd@ortopedija-biograd.com
logo
  • Centrala
    023 / 206-050
  • Centralni upis pacijenata
    023 / 206-062

Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja je globalni dan podizanja svijesti o zdravlju koji se obilježava 7. travnja svake godine, pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prva Svjetska zdravstvena skupština odlučila je obilježavati Svjetski dan zdravlja 7. travnja svake godine, počevši od 1950. Svjetski dan zdravlja održava se povodom osnutka WHO-a, a organizacija ga vidi kao priliku da svake godine privuče svjetsku pozornost na neku temu od velike važnosti za globalno zdravlje.

Ovaj dan služi kao ključni trenutak za razmišljanje o zdravstvenim izazovima koji i dalje postoje na globalnoj razini i koracima učinjenim prema poboljšanju zdravstvenih ishoda.

Kinesio Tape Foundations

U suradnji sa poliklinikom Medical Body Balance iz Zagreba,  Specijalna bolnica za ortopediju Biograd n/M je u prostorima ambulantne fizikalne terapije, održala tečaj Kinesio Tape Foundations. Instruktor tečaja bio je dr.sc. Dalibor Kiseljak, mag.physioth., CKTI, MPT.

Kinesiotaping je tehnika apliciranja (bandažiranja) specijalnih samoljepivih elastičnih traka na mišićna vlakna određenog dijela tijela i koristi se kod bolova u mišićima i zglobovima.

Kinesiotaping je osmišljen kako bi olakšao prirodni proces ozdravljenja tijela, a istovremeno omogućio podršku i stabilnost mišićima i zglobovima bez ograničavanja raspona pokreta tijela. Koristi se za uspješno liječenje raznih ortopedskih, neuromuskularnih, neuroloških i medicinskih stanja. Ovim tečajem povećali smo broj fizioterapeuta i liječnika u našoj ustanovi koji su certificirani za primjenu navedene tehnike.

1. kongres hitne medicine i imobilizacije

Od 18.-20. travnja 2024.g. u hotelu Imperial Vodice održao se  1. kongres hitne medicine i imobilizacije koji organiziraju Društvo hitne medicinske pomoći HUMS-a, Društvo medicinskih tehničara gipsera HUMS-a,  Udruga ZA Rane- hrvatska inicijativa te suorganizatori Sveučilište Sjever i Opća bolnica Šibensko kninske županije.

Kongres je bio međunarodnog karaktera s više od 200 sudionika,osim domaćih sudionika sudjelovale su i kolege iz europskih zemalja: BIH, Srbije, Slovenije, Austrije i Nizozemske. Kroz brojna zanimljiva predavanja, poster prezentacije i stručne radionice razmijenili smo znanja i iskustva te usporedili prakse pojedinih zemalja, a sve u svrhu unapređenja kvalitete skrbi za pacijente u hitnim stanjima.

Osnove prevencije i kontrole infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u zdravstvenoj njezi

Na Sveučilištu Sjever održan je  29. veljače  i  01. ožujka 2024. godine Tečaj 1. kategorije na temu „Osnove prevencije i kontrole infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u zdravstvenoj njezi“. Tečaj je organiziralo Društvo za prevenciju i kontrolu infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi HUMS-a u suorganizaciji sa Hrvatskom komorom medicinskih sestara, Sveučilištem Sjever Varaždin, Referentnim centrom za bolničke infekcije Ministarstva zdravstva i Općom bolnicom Varaždin.

 Na skupu je nazočio velik broj polaznika, među njima je bila i  medicinska  sestra za kontrolu bolničkih infekcija  Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/M  Anđela Pearić, bacc.med.tech.

Tečaj je bio namijenjen svim medicinskim sestrama i tehničarima, koji žele svoja dosadašnja znanja, praksu i iskustva iz prevencije i kontrole infekcija povezanih sa zdravstvenom skrb dopuniti i unaprijediti na osnovi  novih spoznaja utemeljenih na dokazima kroz predavanja i radionice. Sudionici su  razmijenili iskustva, stekli nova znanja  o prevenciji i kontroli infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u zdravstvenoj njezi.

Specijalnoj bolnici za ortopediju Biogradu na Moru odobrena su bespovratna sredstva

Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu na Moru uskoro će zablistati u novom ruhu zahvaljujući odobrenim sredstvima iz EU fondova. Financiranje projekta “Poboljšanje kvalitete postojećih i uvođenje novih usluga u zdravstvenom turizmu” iznosi 3.326.735,96 eura, od čega je 2.623.829,72 eura bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Biogradska bolnica je osigurala sredstva putem javnog poziva Ministarstva turizma i sporta pod nazivom “Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti”. Kroz ovaj projekt, bolnica će dobiti 40 novih ležajeva namijenjenih zdravstvenom turizmu.

U sklopu projekta planirana je rekonstrukcija najstarijeg dijela bolničke zgrade, s novim vanjskim ulazom, recepcijom, restoranom i caffe barom, te u podrumu rekonstrukcija tunela od glavne zgrade do zgrade fizikalne terapije. Implementirat će se sustavi obnovljivih izvora energije, poput foto-naponske elektrane i dizalica topline zrak-voda. Ukupno će biti 20 potpuno opremljenih smještajnih jedinica, prilagođenih potrebama zdravstvenog turizma s novim IT rješenjima.

Ravnatelj bolnice, Mate Kutleša, izrazio je zadovoljstvo zbog ovog ambicioznog projekta, naglašavajući da će osim unapređenja turističke ponude, doprinijeti i poboljšanju života i zdravlja lokalnih građana.

Služenje bolesnima u 21. stoljeću

Povodom Svjetskog dana bolesnika održan je Stručni skup na temu:‘Služenje bolesnima u 21. st.’ u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević”  za sve koji skrbe o starijima i bolesnima. Ovim skupom se željela obratiti pažnja na zaštitu i očuvanje ljudskog života u starijoj i osjetljivoj dobi.

Skup je bio predviđen za širu javnost te za sve koji službom i životnim okolnostima su vezani uz starije, bolesne i nemoćne.

Utjecaj higijene okoliša na sigurnost pacijenta

Sudjelovali smo na Tečaju 3. kategorije za medicinske sestre/tehničare na temu: “Utjecaj higijene okoliša na sigurnost pacijenta“ u Općoj bolnici Zadar.

Na Tečaju se održala edukacija kako provoditi nadzor, kada provoditi nadzor, te koje dodatne metode, osim vizualne inspekcije, možemo koristiti za provjeru je li površina očišćena i/ili dezinficirana ili ne.

Zahvaljujemo Općoj bolnici Zadar na pozivu kao i  predavačima na uloženom trudu i novim saznanjima.

Osnovne mjere održavanja života uz uporabu AVD uređaja

Dana 11.11.2023.godine  i 25.11.2023. godine održana su posljednja dva tečaja od sveukupno sedam tečaja „Osnovne mjere održavanja života uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora (AVD) u prostorijama poduzetničkog inkubatora Biograd n/M.

Tečaj je uspješno savladalo 80 polaznika. Radi se o zdravstvenim djelatnicima Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/M koja je ujedno i organizator tečaja.

Tečaj 3. Kategorije za medicinske sestre/tehničare pod nazivom: „Skrb usmjerena bolesniku 2“

U Općoj bolnici Zadar 30.09.2023. održan je Tečaj 3. kategorije za medicinske sestre/tehničare pod nazivom „Skrb usmjerena bolesniku 2“.

Na Tečaju su sudjelovali medicinske sestre/tehničare iz Opće bolnice Zadar, primarne zdravstvene zaštiti i Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/M.

 Tečaj je bio organiziran u dva dijela. Prvi dio se odnosio na predavanja vezana uz kronične rane, nakon čega su održane i radionice. Drugi dio se odnosio na predavanja o toaleti i zdravstvenoj njezi stome i peristomalne kože.

Zahvaljujemo se organizatoru i predavačima na korisnom i poučnom predavanju.

Važnost integracije skrbi i neformalne skrbi za zbrinjavanje i otpust kompleksnih pacijenata

Udruga Krijesnica i suradnička mreža Zdravstveni opservatorij pozvali su nas da sudjelujemo na konferenciji „Važnost integracije skrbi i neformalne skrbi za zbrinjavanje i otpust kompleksnih pacijenata“ koja se održala 22. rujna 2023. godine u dvorani Psihijatrijske bolnice Ugljan. 

Konferencija se organizira u okviru EU projekta Zdravstveni opservatorij, ujedno i suradničke mreže od 30 članica – udruga i institucija u području zdravstva, koja teži doprinijeti jednakopravnosti građana u pristupu kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti te očuvanju i razvoju javnog zdravstvenog sustava.

Cilj konferencije je bio da se ukaže na postojeće probleme i barijere u pružanju skrbi, kao i primjere dobrih praksi integracije skrbi i neformalne skrbi na modelu Zadarske županije, uzimajući u obzir regionalne razlike u dostupnosti skrbi (kopneni, priobalni, otočni dijelovi). Također su adresirani  i ključni izazovi u pristupu neformalnoj skrbi i neformalnim njegovateljima na primjeru Zadarske županije i, povezano s tim, stanje i potrebna poboljšanja u Hrvatskoj.

Na konferenciji su prisustvovale medicinske sestre Ivana Popović, bacc.med.techn. i Ivana Eškinja  Vulin, univ.mag.med.techn.

21. Stručni skup Hrvatskog društva operacijskih sestara

Na 21. Stručnom skupu Hrvatskog društva operacijskih sestara sudjelovali su djelatnici Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru: Karla Kalcina, bacc.med.techn., Elvis Pilipović, bacc.med.techn., Goran Orešković, bacc.med.techn. i Luka Batinić, med.techn.

Skup je održan u organizaciji Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva, Hrvatskog društva operacijskih sestara i Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica u Hotelu Terme Sveti Martin.

Tema stručnog skupa je bila„ Integracija medicinske sestre u operacijsko sestrinstvo“, a sam cilj skupa jest prezentacija postojećih i novih znanja te usvajanje novosti iz područja perioperacijske skrbi.

Ja sam osoba s autizmom tvoj sljedeći pacijent

Udruga za autizam u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd n/M postavila edukativan plakat “Ja sam osoba s autizmom tvoj sljedeći pacijent“

S obzirom na posebnosti u ophođenju s osobama iz spektra autizma, i svih nestandardnih situacija koje su izgledne od trenutka prijema, do trenutka odlaska iz bolnice, na međunarodnoj razini pripremljeni su plakati koji ovaj postupak mogu u činiti lakšim i jednostavnijim.

U suradnji  Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru i Udruge za autizam u prostoriji hitnog  prijema Udruga je postavila edukativan plakat “Ja sam osoba s autizmom tvoj sljedeći pacijent“.

Susreti anestezije i intenzivnog liječenja Dalmacije

Služba anestezije i intenzivnog liječenja iz naše Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/M posjetila je grad Knin gdje se održao tradicionalni susret anestezije i intenzivnog liječenja Dalmacije. Riječ je o redovitom godišnjem okupljanju djelatnika ove strukture koje se svake godine održava u drugom gradu.

Osim naših djelatnika na susretu su sudjelovali kolege iz Knina, Dubrovnika, Livna, Zadra, Šibenika i Mostara. Susret je uključio posjetu Općoj i veteranskoj bolnici “Hrvatski ponos”, Kninskoj tvrđavi, amfiteatru “Burnum”, Eko parku “Krka” i slapu “Krčić”. Ugodno druženje zaključeno je uz ručak i glazbu uživo. Veselimo se idućim susretima.

16. međunarodni kongres Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije

Hrvatsko društvo medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije u  hotelu Imperial , Vodice od 18. do 21. svibnja je održalo svoj 16. kongres, koji je okupio stručnjake iz područja anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije.

Kongres je pružio platformu za razmjenu znanja, iskustava i najnovijih dostignuća u ovim područjima. Sourganizatori događaja su Zdravstveno veleučilište Zagreb i Fakultet zdravstvenih studija sveučilišta u Rijeci. Na kongresu je sudjelovala naša anesteziološka tehničarka Ivka Zrilić, bacc.med.techn.

Osnovne mjere održavanja života uz uporabu AVD uređaja

U periodu od 11.03.2023. – 06.05.2023. godine održana su sveukupno pet Tečaja „Osnovne mjere održavanja života uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora (AVD) u prostorijama poduzetničkog inkubatora Biograd n/M. Tečaj je uspješno savladalo 60 polaznika. Radi se o zdravstvenim djelatnicima Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/M koja je ujedno i organizator Tečaja.

Polaznici Tečaja su uz osnovni teorijski dio programa vježbali i osnovne postupke održavanja života: provjeru stanja svijesti i disanja, važnost pravovremene primjene kardiopulmonalne reanimacije, otvaranja dišnog puta, masaže srca, postupka oživljavanja, osnova AVD uređaja i održavanje AVD-a. Polaznici su uvježbali postupak upotrebe AVD-a uz pomoć vježbovnog uređaja za defibrilaciju. Po završenom osposobljavanju polaznici su pristupili pisanom ispitu i praktičnoj provjeri znanja. Tečaj su održale nacionalne instruktorice Sanja Matanović, mag.med.techn. i Ivana Vuković, med.techn.

Cilj osposobljavanja polaznika tečaja je prepoznavanje stanja koja ugrožavaju život, pravovremeno pozivanje hitne medicinske pomoći, primjena svladanih postupaka oživljavanja te primjena AVD uređaja.

Stručni tečaj „Visoke tehnologije u fizioterapiji- Super inductive system i Robotski laserski skener visokog intenziteta“.

U organizaciji Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru i BTL Medical Croatia, 04. ožujka 2023., u Poduzetničkom inkubatoru održan je stručni tečaj na temu „ Visoke tehnologije u fizioterapiji- Super inductive system i Robotski laserski skener visokog intenziteta“. Tečaj je uvodnom riječi i prigodnom dobrodošlicom otvorila Andrea Tudorović, glavni fizioterapeut Specijalne bolnice.

Predavači su bili kolegica Vlatka Najcler iz Poliklinike dr. Blaženka Nekić, Zagreb, te g. Željko Grmuša, direktor BTL Medical Croatia, a na skupu je prisustvovalo 38 polaznika. Osim fizioterapeuta iz naše ustanove, tečaju su prisustvovali  fizioterapeuti iz Zadra, Šibenika i Makarske.

Edukacija se sastojala od teoretskog dijela, ali najvažniji dio tečaja je bilo sudjelovanje u praktičnom radu gdje su svi mogli provoditi i isprobati nove tehnologije u fizikalnoj terapiji.

Veliko hvala našim suorganizatorima, BTL Medical Croatia, posebno gospodinu Željku i Siniši Teskeredžiću.

Tečaj – Osnove EKG-a za medicinske sestre i ostale srodne profesije

Radna skupina za invazivnu i intervencijsku kardiologiju Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara nastavlja seriju tečaja o osnovama elektrokardiograma i poremećaja srčanog ritma za medicinske sestre i srodne profesije. Tečaj je održan u Predavaoni OB Zadar na kojem su prisustvovale medicinske sestre Anita Jurjević, mag.med.techn., Martina Maksan , bacc.med.techn.,  Anamarija Matošić, bacc.med.techn. i  Ivana Popović, bacc.med.techn. Osim za medicinske sestre i studente sestrinstva, tečaj je prilagođen i za sve srodne profesije (primalje, fizioterapeute, radiološke tehnologe i sl.) koje u svojem svakodnevnom radu imaju potrebu poznavanja osnova EKG-a. Tečaj je prilagođen i namijenjen ne samo djelatnicima u kardiologiji, već i svakodnevnom radu osoblja u intenzivnoj skrbi, anesteziji, reanimaciji, hitnoj službi i šire.

Cilj tečaja je prikazati osnove elektrokardiograma i aritmija na dinamičan i drugačiji način, te najčešće situacije, probleme i intervencije vezane uz elektrokardiogram i monitoriranje bolesnika iz svakodnevne prakse.

Tečaj 3. kategorije trajnog usavršavanja za medicinske sestre/tehničare

U organizaciji Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru u Poduzetničkom inkubatoru, održan je prvi Tečaj 3. kategorije trajnog usavršavanja za medicinske sestre/tehničare na temu: „Uzorkovanje krvi za laboratorijske pretrage“. Tečaj je otvorila glavna sestra bolnice Radojka Birkić, dipl.med.techn. koja je naglasila kako je ovo prvi u nizu planiranih tečajeva u svrhu kontinuiranog procesa trajnog usavršavanja medicinskih sestara s ciljem unaprjeđenja sestrinske prakse. Voditelj Tečaja je bila medicinske sestre za planirani otpust, edukaciju i sestrinsku dokumentaciju Ivana Eškinja Vulin, mag.med.techn.

Predavači i demonstratori ovog tečaja su bili: Irena Rinčić Pilić, mag. med. biochem. spec. med. biokemije, Marijana  Brkić, bacc.med.techn., Anita Jurjević, mag.med.techn., Martina Maksan, bacc.med.techn., Dragana Marković, bacc.med.techn., Ivka Zrilić, bacc.med.techn., Vanessa Zrilić, mag.med.techn. i Ivana Eškinja Vulin, mag.med.techn. Teme Tečaja:

Predanalitika u laboratoriju: važnost pravilnog uzorkovanja krvi za laboratorijske pretrage.

Čista tehnika vs. Aseptička tehnika.

Redoslijed postupaka uzorkovanja venske krvi.

Redoslijed postupaka uzorkovanja kapilarne krvi.

Redoslijed postupaka uzorkovanja venske krvi iz perifernog intravenoznog katetera- postavljanje i njega.

Dezinfekcija ruku, kože i prevencija ubodnog incidenta.

Pravilno uzorkovanje venske i kapilarna krvi za laboratorijske pretrage.

Pravilno uzorkovanje venske krvi iz perifernog intravenoznog katetera- postavljanje.

Tečaj se sastojao od teoretskog i praktičnog dijela uz aktivno sudjelovanje svih polaznika Tečaja. Vjerujemo da su polaznici stekli nove spoznaje i vještine, unaprijedili postojeće te ponijeli pozitivno iskustvo.

Inovacije u zdravstvenoj njezi

Sarajevski simpozij za medicinske sestre-tehničare sa međunarodnim učešćem

Sudjelovali smo na Sarajevskom  simpoziju za medicinske sestre-tehničare sa međunarodnim sudjelovanjem  u organizaciji komore medicinskih sestara-tehničara Kantona Sarajevo. Simpozij je održan u hotelu Holiday Inn, Sarajevo na temu  “Inovacije u zdravstvenoj njezi”. Pozvani predavači su sveučilišni profesori zdravstvenih fakulteta, predsjednici sestrinskih udruga u Europi i svijetu, medicinske sestre kliničke prakse, primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

Na simpoziju su sudjelovale  glavna sestra bolnice Radojka Birkić, dipl.med.techn. i medicinska sestra za planirani otpust, edukaciju i sestrinsku dokumentaciju Ivana Eškinja Vulin, mag.med.techn.

Najdoktor 2022. godine

Stranica najdoktor.com već tradicionalno, devetu godinu zaredom, objavljuje popis najboljih doktorica i doktora po izboru pacijenata u Republici Hrvatskoj.

Po prvi put našu ustanovu u tom popis predstavlja dr. sc. Marko Milić, dr. med.. Čestitamo najdoktoru na ovom velikom priznanju, te donosimo njegovu izjavu:

“Počašćen sam što sam po izboru pacijenata izabran za najdoktora 2022. godine. To je jedno ogrmono priznanje mom radu i trudu, pa tako i priznanje ustanovi u kojoj radim. Ovo je samo motivacija i poticaj za daljnji rad. Ujedno se želim zahvaliti svim svojim pacijentima, kao i obitelji na velikoj podršci u mom radu i stalnom usavršavanju.”

Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru odobreno 336.506,70 kuna

Ministarstvo zdravstva donijelo je Odluku o dodjeli potpora male vrijednosti za Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na Moru za projekt „Nabava medicinsko-rehabilitacijske opreme u svrhu unapređenja i podizanja kvalitete pružanja zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru” ukupne vrijednosti 336.506,70 kuna.

Projekt je prijavljen na Javni poziv na dostavu projektnih prijedloga Ulaganje u medicinsko-rehabilitacijsku opremu u svrhu unaprjeđenja i podizanja kvalitete pružanja zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu 2022. godina.

Kroz projekt će se nabaviti nova oprema koja uključuje 5 terapijskih ležaja, 1 uređaj za lasersku terapiju te 1 četverostaničnu kadu kojom će bolnica značajno unaprijediti kvalitetu pružanja fizikalne i hidroterapije. Također, kroz projekt će se i adaptirati postojeći laboratorijski informacijski sustav.

20. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske

„OPERACIJSKA SESTRA INSTRUMENTARKA -U OČIMA BOLESNIKA”

U hotelu Sheraton u Dubrovniku otvoren je 20. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske, čiji je organizator hrvatsko društvo operacijskih sestara s temom „Operacijska sestra instrumentarka u očima bolesnika”

Skup je okupio medicinske sestre instrumentarke iz cijele Republike Hrvatske, kao i međunarodne stručnjake iz Turske i Izraela s ciljem promocije struke i okupljanja operacijskih sestara, kao i prezentacije postojećih saznanja u usvajanja novosti u struci. Na kongresu su sudjelovale dvije naše instrumentarke,  Zdenka Sedić bacc.med.techn.  i   Ivana Radaš med.techn..

19. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske

„POZICIONIRANJE BOLESNIKA TIJEKOM OPERACIJSKOG ZAHVATA“

U hotel Olympia u Vodicama održan je 19. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske. Cilj skupa je i ove godine bio razmjena znanja, iskustva i primjera iz kliničke prakse kroz predavanja i rasprave. Tema stručnog skupa bila je „Pozicioniranje bolesnika tijekom operacijskog zahvata“, uz slobodne teme, na kojem je sudjelovalo 150 operacijskih medicinskih sestara i tehničara iz cijele Hrvatske.

Iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/M stručnom skupu prisustvovale su dvije operacijske medicinske sestre instrumentarke  Ana Slipčević, bacc.med.techn  Ružica Torić, bacc.med.techn

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd n/M sudjelovala na specijaliziranom sajmu Moj posao

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd n/M kao poslodavac u sektoru zdravstva pozvana je da se kao izlagač pridruži na događanju „Moj posao – specijalizirani sajam“ koji je održan u Zadru u Press centru Športskog centra Višnjik.

Specijalizirani sajam održan je u sklopu projekta Medicinska+: Unaprjeđenje rada Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva. Svrha održanog sajma je bila upoznavanje posjetitelja s potencijalnim poslodavcima i stavranju prvih kontakata. Uz upoznavanje poslodavca, učenici su se mogli informirati o mogućnostima zapošljavanja i karijeri u zdravstvu.

Predstavnici naše bolnice odgovarali su na brojna pitanja zainteresiranih posjetitelja te su ih pobliže informirali o trenutnim i budućim potrebama za zapošljavanjem u našoj ustanovi, a sve je bilo popraćeno edukativnom multimedijskom prezentacijom i informativnim brošurama.

14. Svjetski kongres medicinskih sestara anestezije (WCNA2022)

U hotelu Amadria Park u Šibeniku je održan 14. Svjetski kongres medicinskih sestara anestezije (WCNA2022) u organizaciji Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST) u suradnji s Međunarodnom federacijom medicinskih sestara na anesteziji (IFNA). Kongres je okupio preko 500 sudionika iz 28 država svijeta, te je predstavljeno više od 130 znanstvenih i stručnih radova, radionica i postera.

Riječ je o najvećem događaju za medicinske sestre anestezije u svijetu u posljednje četiri godine. Na kongresu su sudjelovale i anesteziološke sestre Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/M; Marijana Krešan, bacc.med.techn.,  Ivka Zrilić, bacc.med.techn. i Vanessa Zrilić, bacc.med.techn..

Teme ovogodišnjeg kongresa, koji okuplja sudionike iz 28 država, su bile obrazovanje i kompetencije medicinskih sestara na anesteziji, istraživački rad, nove tehnologije, strategije u liječenju boli, poslijeoperacijska skrb, kvaliteta rada, organizacija i upravljanje, specijalizacijski programi i izazovi prakse.

Dan grada Biograda na Moru i blagdan svete Stošije zaštitinice grada

Povodom Dana Grada Biograda i blagdana svete Stošije, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru  gdje je gradonačelnik Ivan Knez dodijelio Grb Grada Biograda našoj glavnoj medicinskoj sestri  Radojki Birkić, dipl.med.techn.za izniman doprinos u zdravstvenoj skrbi pruženoj oboljelima od COVID-19 virusa u vrijeme najveće pandemije.

 

 

 

Izvor fotografija: B- portal.hr